Siirry suoraan sisältöön

Meistä

Hei! Olemme kaksi ystävätärtä, Una ja Aku. Päätimme yhdistää laajan ammattitaitomme perustamalla Unaku Oy:n. Täältä löydät henkilökohtaista tietoa meistä sekä Unakun arvot.

Unaku Anne "Aku" Räsänen

Anne “Aku” Räsänen

Olen kuopiolainen erityisluokanopettaja ja kahden alakouluikäisen äiti. Olen koulutukseltani kasvatustieteen maisteri, neuropsykiatrinen valmentaja ja seksuaalineuvoja. Olen työskennellyt erityisluokanopettajana yli 10 vuotta alakouluikäisten lasten kanssa. Työvuoteni ovat vierähtäneen lasten kanssa, joilla on ollut tarkkaavuuden pulmia, haasteita käyttäytymisessä ja tunne-elämän vaikeuksia.

Seksologian moniulotteinen kenttä tempaisi minut mukaansa nelisen vuotta sitten. Unan kannustuksesta päädyin opiskelemaan seksuaalineuvojaksi, mikä tuntui heti vahvasti omalta jutulta. Seksuaalineuvojana koen tärkeäksi auttaa ihmisiä löytämään oma tapansa nauttia seksin eri ulottuvuuksista. Seksuaalinen hyvinvointi on iso osa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja koen, että tämän hyvinvoinnin tukeminen korostuu työssäni.

Urheilu on aina ollut minulle tärkeä osa arjessa. Olen melko liikkuvaista sorttia, ja usein minut löytääkin padelkentältä tai tankotanssisalilta. Tankotanssissa viihdyn sekä ohjaajana että harrastajana. Innostun helposti ja kokeilen mielelläni kaikkea uutta. Uusin sydämeni vienyt harrastus on avantouinti, josta on tullut koko perheen rentouttava ilta-aktiviteetti. 

Nautin leffoista, taidenäyttelyistä ja hyvistä kirjoista. Avoimet keskustelut perheen ja ystävien kanssa ovat elämän suola.

Una Sutinen

Olen siilinjärveläinen erityisluokanopettaja, ja perheeseeni kuuluu kaksi teini-ikäistä poikaa, aviomies ja Vappu-koira. Olen työskennellyt erityisluokanopettajana yli 10 vuotta: yläkouluikäisten parissa erityisluokanopettajana peruskoulussa, sairaalakoulussa, sijaishuollossa, joustavassa perusopetuksessa sekä juuri nyt TUVA-koulutuksessa.

Minua motivoi oppiminen! Olen koulutukseltani
– kasvatustieteen maisteri (erityispedagogiikka),
– viittomakielentulkki (pedagogiikka sekä kuurosokeat ja kuuroutuneet),
– ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja,
– Reiss Motivation (RMP) Profile® ja Reiss School Motivation Profile® (RSMP) -valmentaja,
– Aggression Replacement Training® (ART) -valmentaja ja
– Nuorten Friends -ohjaaja (Aseman Lapset ry).

Olen myös opiskellut yliopistossa eri opintoja: psykologian, lapsen ja nuoren psyykkisen hyvinvoinnin, suomi toisena ja vieraana kielenä, nuorisotutkimuksen, opetushallinnon, kasvatus- ja aikuiskasvatustieteen, mentoroinnin sekä suomalaisen viittomakielen perusopinnot.

Tällä hetkellä olen väitöskirjatutkijana Itä-Suomen yliopistossa, jossa tulevan väitöskirjani aiheena on kodin ulkopuolelle sijoitettujen nuorten myönteiset kokemukset koulutuspolusta.

Vapaa-ajalla siis opiskelen, laulan Sawotta-kuorossa ja Una Quintet -jazzbändissä, sekä pelaan golfia. Minusta on ihanaa tehdä ruokaa, syödä hyvin perheen kanssa, sekä vaihtaa ajatuksia ja kuulumisia heidän kanssaan. Taiteen eri muodot viehättävät minua: pidän museoista, teatterista ja konserteista. Avantouinti raikastaa ja rauhoittaa mieltäni ihanasti.

Unaku Una Sutinen

Ystävät kertovat
Unasta ja Akusta

Unaku Una ystävien kertomana
Unaku Aku ystävien kertomana

aku@unaku.fi | una@unaku.fi
+358 45 7645 3355

Keskustellaan,
miten voimme olla avuksi.

Unakun arvot

Uteliaisuus – Suhtaudumme uteliaasti mahdollisuuksiin ja haaveisiin.
Neuvokkuus – Olemme idearikkaita ratkaisujen löytämiseen.
Ammatillisuus – Vankka koulutustaustamme on toimintamme pohjana.
Kohtaaminen – Huomioimme sinut yksilöllisesti.
Usko vahvuuksiin – niitä on meillä kaikilla.